В резултат на употреба на токсичен нелегален алкохол в Индия са загинали най-малко

...
В резултат на употреба на токсичен нелегален алкохол в Индия са загинали най-малко
Коментари Харесай

Най-малко 34 души починаха от отровен алкохол в Индия

В резултат на приложимост на токсичен незаконен алкохол в Индия са загинали най-малко 34 души, а повече от 100 са откарани в болница, оповестиха чиновници на щата Тамил Наду.

Смъртоносната примес от локално приготвената напитка арак е била примесена с отровен метанол, сподели основният министър М. К. Сталин, предадоха индийските осведомителни организации.

Сталин съобщи, че са осъществени арести във връзка със смъртните случаи и предизвести, че сходни закононарушения " унищожават обществото и ще бъдат потушавани с стоманен пестник ", се споделя в изказване на кабинета му.

Стотици хора умират всяка година в Индия от на ниска цена алкохол, създаден в нерегламентирани дестилерии.

За да се усили силата на алкохола, той постоянно се подправя с метанол, който може да аргументи слепота, увреждане на черния дроб и гибел, написа Агенция Франс Прес.

Според М.С. Прасант, почитан държавен чиновник в окръг Калакуричи в щата Тамил Наду, поради случая с алкохола са приети в болница повече от 100 души.

Губернаторът на щата Р. Н. Рави е  " надълбоко шокиран "  от смъртните случаи и добави, че " още доста жертви са в тежко положение и се борят за живота си ", написа той в обществената мрежа X.

Тамил Наду не е щат със изсъхнал режим, само че алкохолът, търгуван на черния пазар, се предлага на по-ниска цена от законно продавания.
Продажбата и потреблението на алкохол е неразрешена в няколко други елементи на Индия, което в допълнение подтиква процъфтяващия черен пазар на мощен и от време на време гибелен " мууншайн ".

Миналата година токсичен алкохол умъртви минимум 27 души едновременно в източния индийски щат Бихар, а през 2022 година в Гуджарат починаха минимум 42 души.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР